JongZeeuw | Kennis halen in Rivierengebied over warmtepompen en luchtdicht bouwen
Architect, Architectuur, Architectenburo, Architectenbureau, Lingewaal, Herwijnen, JongZeeuw, Egbert de Jong, Marco de Zeeuw,  restauratie, scholenbouw, woningbouw, verbouw, restauratiearchitect, scholenarchitect, Kuijpers architecten, Herwijnen, Richard den Oudsten, Bart Hardorff, Betuwe, Rivierenland, Gelderland, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam, Tiel, West Betuwe, LHC Betuwe, Light House, nieuwbouw, interieur, ontwerp, tekenbureau, tekenburo, ontwerpbureau, ontwerpburo, Waaldijk, Schetswandeling, schetsgesprek, schetsoverleg, schets, tekening, overleg, interieur, bouwcombinatie De Zeeuw, verbouwing, verbouwen, Vuren,  DNA, DNA in de bouw,  energieneutraal, passief, passief bouwen, ben, pasreg, passief regionaal, KAN gemeente, kan-gemeente, Hellouw Brakel, Dalem, Werkendam, Sleeuwijk, Almkerk, Giessen, Andel, Rijswijk, Poederoijen,  Veen, Aalst, Aalburg, Zuilichem, Gameren, Bruchem, Zaltbommel, Hurwenen, Waardenburg, Haaften, Tuil, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Acquoy, Asperen, Leerdam, Heukelum, Arkel, Deil, Enspijk, Tricht, Geldermalsen, Varik, Ophemert, Dreumel, Meteren, Rossum, Kerkdriel, Ammerzoden, Kerkdriel, Velddriel, Hedel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wadenoijen, Kerk Avezaath, Bergakker, De Eng, De Eng 2, De Eng II, vrije kavels, nota, energienota, energienota nulwoning, energienota 0 woning, energienota loos, duurzaam wonen, BEN woning, vrije kavel specialist, woning specialist, vrijstaande woning specialist, droomhuis, concept woning, bouwen, verbouwen, toegankelijkheid, IVL,
18499
post-template-default,single,single-post,postid-18499,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kennis halen in Rivierengebied over warmtepompen en luchtdicht bouwen

09 mrt Kennis halen in Rivierengebied over warmtepompen en luchtdicht bouwen

De warmtepomp is punt van menige discussie. Want het gaat vaak fout; vooraf, maar ook tijdens duurzame nieuwbouw of renovatie. ‘Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen’ is het motto van de masterclass die duurzaam bedrijvennetwerk Energitie op 22 maart organiseert in Zaltbommel.
Kennis over luchtdicht bouwen staat centraal tijdens de praktische plak-en-tape expert-workshop op 10 april in Geldermalsen. De bijeenkomsten hebben een regionaal karakter, maar iedereen met ambities de bouw te verduurzamen is welkom. Want kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

De masterclass Warmtepompen gaat onder meer over het belang van de integrale oplossing tezamen met de bouwfysische eigenschappen van de woning, de werking van de grondgebonden warmtepomp, het belang van luchtdicht bouwen en over de nieuwe BENG-eisen en andere regelgeving. In de bouw en renovatie kun je niet meer om de warmtepomp heen. Hoewel niet iedereen de hiervoor gecertificeerde installateur is of wordt, is het zeer wenselijk dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zeker gezien de ontwikkelingen van gasvrij en luchtdicht bouwen en de aanscherpende regelgeving voor de bouw en installatietechniek.

Met medewerking van Sander Zuidgeest, manager partnerontwikkeling duurzaamheid IthoDaalderop Nederland, Mark van de Ree, Technisch Project Advies Vaillant Group en architect Egbert de Jong, directeur van JongZeeuw architecten, tevens initiatiefnemer van Energitie. Op 22 maart in Zaltbommel, met avondprogramma en diner.

Plak-en-tape expert-workshop Luchtdicht Bouwen
Goed aansluiten, goede naad- en kierdichting, afplakken, sprayen, tape enzovoort. Hoe bouw of renoveer je nou echt goed luchtdicht? Hoe voorkom je condens en schimmel? Bij luchtdicht bouwen tellen vooral 2 zaken: producten van hoge kwaliteit en ze op de juiste wijze en het juiste moment aanbrengen. Sterker: dat is eigenlijk nóg belangrijker. Dat energiebesparing steeds hoger op onze wensen- en eisenlijst staat verklaart de enorme opmars van luchtdicht bouwen. Inzicht en kennis dat luchtdichting leidend is bij het beheersen van de energiekosten groeien.

Dirk Jan Karsten wisselt de theorie van een goede luchtdichting af met praktische oefeningen in het afplakken van diverse aansluitingen tijdens de expert-workshop Luchtdicht Bouwen. Dirk Jan adviseert en begeleidt dagelijks bouwprojecten die luchtdicht moeten zijn. Op dinsdagmiddag 10 april in Geldermalsen.

Verduurzaming vrijstaande woningen Rivierengebied
Tijdens het avondprogramma na de masterclass Warmtepompen vertellen samenwerkende Energitie-teams over de cases in het subsidietraject om vrijstaande woningen in het Rivierengebied te verduurzamen. Het energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland en Energitie werken er samen aan. Bewoners die door Energitie-deelnemers energieneutrale maatregelen laten uitvoeren, krijgen een groot deel van de gemaakte advieskosten via een VNG-subsidie terug. Avondprogramma inclusief maaltijd.

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen
De bijeenkomsten die het duurzame bedrijvennetwerk Energitie organiseert hebben een regionaal karakter, maar iedereen met ambities de bouw te verduurzamen is welkom. Energitie-deelnemers en duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland nemen gratis deel, andere geïnteresseerden betalen 25 euro per persoon ex btw. De bijenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door het energieloket Rivierenland. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen!

Bij luchtdicht bouwen tellen vooral 2 zaken: producten van hoge kwaliteit en ze op de juiste wijze en het juiste moment aanbrengen. Sterker: dat is eigenlijk nóg belangrijker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem voor meer informatie contact op met Saskia de Jong, mede-initiatiefnemer van Energitie, sdejong@dejongev.nl, (0344) 65 25 20, (06) 41 86 66 82.

Wij stellen het op prijs als de bijeenkomsten worden opgenomen in de agenda’s in uw media:

Masterclass: Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen
Datum: 22 maart 2018
Tijdstip: 15.30-21.00 uur
Organisator: Energitie
Locatie: Zaltbommel
Aanvullende informatie en aanmelding vind u hier:

info Masterclass warmtepompen

 

Expert-workshop Luchtdicht Bouwen
Datum: 10 april 2018
Tijdstip: 13.30-17.00 uur
Organisator: Energitie
Locatie: Geldermalsen
Aanvullende informatie en aanmelding hier:

Luchtdicht Bouwen

 

 

Over Energitie
Energitie is een regionaal platform dat het bedrijfsleven en de bewoners in Rivierengebied bij elkaar brengt om woningen te verduurzamen en comfortabel te wonen met een lage energierekening. Het netwerk richt zich op de bedrijven die zich (verder) willen ontwikkelen tot koploper in Rivierengebied in de duurzame bouw en installatietechniek, zich nieuwe kennis eigen willen maken en met nieuwe projectvormen ervaring willen opdoen. Energitie licht ook bewoners voor, adviseert over en begeleidt bouw- en renovatieprojecten.  Energitie is een initiatief van Saskia de Jong en Egbert de Jong (van JongZeeuw architecten en adviseurs). Zij kennen elkaar sinds 2004 vanuit een regionaal zakelijk netwerk in de bouw en hebben elkaar beter leren kennen bij vereniging DNA in de Bouw die op energiezuinig bouwen focust.

 

 

 

 

 

geen bericht

Plaats een bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.