JongZeeuw | nieuws
Architect, Architectuur, Architectenburo, Architectenbureau, Lingewaal, Herwijnen, JongZeeuw, Egbert de Jong, Marco de Zeeuw,  restauratie, scholenbouw, woningbouw, verbouw, restauratiearchitect, scholenarchitect, Kuijpers architecten, Herwijnen, Richard den Oudsten, Bart Hardorff, Betuwe, Rivierenland, Gelderland, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam, Tiel, West Betuwe, LHC Betuwe, Light House, nieuwbouw, interieur, ontwerp, tekenbureau, tekenburo, ontwerpbureau, ontwerpburo, Waaldijk, Schetswandeling, schetsgesprek, schetsoverleg, schets, tekening, overleg, interieur, bouwcombinatie De Zeeuw, verbouwing, verbouwen, Vuren,  DNA, DNA in de bouw,  energieneutraal, passief, passief bouwen, ben, pasreg, passief regionaal, KAN gemeente, kan-gemeente, Hellouw Brakel, Dalem, Werkendam, Sleeuwijk, Almkerk, Giessen, Andel, Rijswijk, Poederoijen,  Veen, Aalst, Aalburg, Zuilichem, Gameren, Bruchem, Zaltbommel, Hurwenen, Waardenburg, Haaften, Tuil, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Acquoy, Asperen, Leerdam, Heukelum, Arkel, Deil, Enspijk, Tricht, Geldermalsen, Varik, Ophemert, Dreumel, Meteren, Rossum, Kerkdriel, Ammerzoden, Kerkdriel, Velddriel, Hedel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wadenoijen, Kerk Avezaath, Bergakker, De Eng, De Eng 2, De Eng II, vrije kavels, nota, energienota, energienota nulwoning, energienota 0 woning, energienota loos, duurzaam wonen, BEN woning, vrije kavel specialist, woning specialist, vrijstaande woning specialist, droomhuis, concept woning, bouwen, verbouwen, toegankelijkheid, IVL,
16450
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-16450,page-child,parent-pageid-1868,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

nieuws

28 jan Richard den Oudsten trots eigenaar van Passive House licentie

Enkele weken geleden heeft Richard den Oudsten de 4-daagse praktijkcursus Energieneutraal bouwen met succes afgerond en is vanaf nu licentiehouder Passive House.

De cursus die gegeven werd door Kennisinstituut KERN biedt de ondersteuning bij actuele vraagstukken van ontwerpende en uitvoerende bouwprofessionals met betrekking tot een betaalbaar, gezond en comfortabel energieneutraal gebouw.

Lees meer

17 dec Nieuwbouw in Leerdam: De Buitens Hof 1

In samenwerking met VABO vastgoed wordt er binnenkort een start gemaakt aan Hof 1 van de Buitens in Leerdam. De Buitens is een woningbouwplan bestaande uit 4 verschillende hoven. Elk hofje heeft een eigen identiteit. Doordat er veel aandacht besteed is aan het inpassen van de woningen in de omgeving  ontstaat een woonwijk waar mensen zich prettig voelen en kunnen genieten van de fraaie woonomgeving. Het plan bestaat uit  verschillende woningtypen en is alles behalve een doorsnee woonwijk.

 

Inmiddels zijn twee hoven gerealiseerd en is het derde hof momenteel in aanbouw. Hof 1 is het laatste hof die het totale plan complementeert. Hof 1 of ook wel Roodhof genoemd kenmerkt zich door een variëteit in vrijstaande woningen.  In materiaalgebruik en kleur vormen ze een eenheid, maar in typologie en detaillering geldt een grote vrijheid. Dit moet leiden tot een gevarieerd beeld, waarbij in zekere mate een tijdloosheid wordt bereikt door verschillende stijlen.

De woningen zijn georiënteerd op het hof. Het hof krijgt hierdoor een karakteristieke rol en zorgt voor eenheid in de openbare ruimte. De woningen op de kop van het hof en aan het uiteinde hebben een extra dimensie en hebben nog meer allure door het volume en de mate van detaillering.

 

Tussen de verschillende hoven wordt een groene, openbare buitenruimte geformeerd. De hoven zijn in elkaar vervlochten, en worden groene gebieden gevormd waar men kan wandelen. Dit gebied wordt ingericht volgens de typische begroeiing in het Lingegebied. Een licht verhoogd smal wandelpad, ruiger gras en wilgenbomen staan gegroepeerd bij elkaar. Het vormt de verbinding tussen de westelijke zijde van Leerdam en Klein Oosterwijk. De parkeerruimte is vooraan in de Heeren van Buitens gesitueerd. Deze ruimte wordt omzoomd door hoge beukenhagen. Het parkeren wordt zo geconcentreerd en draagt bij aan het verkeersluw houden van de Heeren van Buitens.

De woningen zijn op dit moment in de verkoop. Mocht u meer informatie willen hebben over dit project kunt u een bezoek brengen aan de website http://www.debuitens.nl/

Lees meer

16 nov 20 gasloze nieuwbouwwoningen Vieracker te Malden

In samenwerking met de KlokGroep hebben we het eerste nieuwbouwproject in Malden ontworpen zonder gasaansluiting. Het nieuwbouwproject Vieracker bestaat uit 20 prachtige woningen die de bestaande bebouwing van Hoogenhof in het zuidwesten van Malden complementeert. De woningen zijn ruim opgezet en bestaan uit 5 woonblokken die haaks op de Rijksweg zijn georiënteerd. De markante hoekwoningen met aparte bergingruimte hebben een mooi uit zicht op de groene wadi gelegen voor de Rijskweg. Tussen de woonblokken zijn er voldoende parkeervoorzieningen aanwezig voor de bewoners en eventuele bezoekers.

De gaslozen woningen worden voorzien van vloerverwarming op de begane grond en convectoren op de verdiepingen. De benodigde warmte hiervoor wordt opgewekt door middel van een luchtwarmtepomp.

Mocht u meer informatie willen hebben over dit project kunt u een bezoek brengen aan de website https://www.vieracker.nl/

Lees meer

27 jul Kubistische woning in Geldermalsen

Onlangs heeft JongZeeuw architecten opdracht gekregen om een vrijstaande woning op een prachtige plek in Geldermalsen te mogen ontwerpen. Op een riant kavel van 700m2 moet in de toekomst een energie neutrale woning herrijzen met een modern en kubistische uitstraling.

De opdrachtgever zet vol in voor een zo duurzaam mogelijk woning als basis het passief huis principe, waarbij slimme installaties, eigen energieopwekking en luchtdicht bouwen centraal zullen komen te staan. (nul-op-de-meter- woning). Inmiddels hebben we het voorlopig ontwerp aan de opdrachtgever mogen presenteren en zullen we binnenkort het ontwerp verder uitwerken en uitdiepen.

Lees meer