JongZeeuw | nieuws
Architect, Architectuur, Architectenburo, Architectenbureau, Lingewaal, Herwijnen, JongZeeuw, Egbert de Jong, Marco de Zeeuw,  restauratie, scholenbouw, woningbouw, verbouw, restauratiearchitect, scholenarchitect, Kuijpers architecten, Herwijnen, Richard den Oudsten, Bart Hardorff, Betuwe, Rivierenland, Gelderland, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam, Tiel, West Betuwe, LHC Betuwe, Light House, nieuwbouw, interieur, ontwerp, tekenbureau, tekenburo, ontwerpbureau, ontwerpburo, Waaldijk, Schetswandeling, schetsgesprek, schetsoverleg, schets, tekening, overleg, interieur, bouwcombinatie De Zeeuw, verbouwing, verbouwen, Vuren,  DNA, DNA in de bouw,  energieneutraal, passief, passief bouwen, ben, pasreg, passief regionaal, KAN gemeente, kan-gemeente, Hellouw Brakel, Dalem, Werkendam, Sleeuwijk, Almkerk, Giessen, Andel, Rijswijk, Poederoijen,  Veen, Aalst, Aalburg, Zuilichem, Gameren, Bruchem, Zaltbommel, Hurwenen, Waardenburg, Haaften, Tuil, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Acquoy, Asperen, Leerdam, Heukelum, Arkel, Deil, Enspijk, Tricht, Geldermalsen, Varik, Ophemert, Dreumel, Meteren, Rossum, Kerkdriel, Ammerzoden, Kerkdriel, Velddriel, Hedel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wadenoijen, Kerk Avezaath, Bergakker, De Eng, De Eng 2, De Eng II, vrije kavels, nota, energienota, energienota nulwoning, energienota 0 woning, energienota loos, duurzaam wonen, BEN woning, vrije kavel specialist, woning specialist, vrijstaande woning specialist, droomhuis, concept woning, bouwen, verbouwen, toegankelijkheid, IVL,
16450
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-16450,page-child,parent-pageid-1868,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

nieuws

24 apr Renovatie vrijstaande woning in Heesselt

Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij de uitdaging gekregen om een jaren ’70 woning in Heesselt geheel te renoveren. Inzet is om de vrijstaande woning energieneutraal op te leveren en het geheel een moderne uitstraling mee te geven. Wel dient er rekening gehouden te worden met de oorspronkelijke woning en bijbehorende geschiedenis. Met het opzetten van de indeling van de woning is rekening gehouden met levensloopbestendigheid, zodat er ook in de toekomst zonder problemen plezierig gewoond kan worden.

De vrijstaande woning is gelegen in een prachtige omgeving, staat ruim op het kavel en heeft een vrije ligging omgeven door weilanden en boomgaarden.

 

De start van de renovatie staat gepland vlak na de bouwvak. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen…

Lees meer

21 feb Feestelijke opening woningbouwplan de Smid

Na een lange weg van 16 jaar met pieken en dalen was dan gisteren de feestelijke opening van woningbouwplan de Smid, Veerstraat en de Burcht in Druten. Wethouder André Springveld en gedeputeerde Josan Meijers hebben gisteren het startschot gegeven aan deze inbreidingslocaties. Dank aan onze partners Klok Groep, gemeente Druten en provincie Gelderland.

Lees meer

28 jan Richard den Oudsten trots eigenaar van Passive House licentie

Enkele weken geleden heeft Richard den Oudsten de 4-daagse praktijkcursus Energieneutraal bouwen met succes afgerond en is vanaf nu licentiehouder Passive House.

De cursus die gegeven werd door Kennisinstituut KERN biedt de ondersteuning bij actuele vraagstukken van ontwerpende en uitvoerende bouwprofessionals met betrekking tot een betaalbaar, gezond en comfortabel energieneutraal gebouw.

Lees meer

17 dec Nieuwbouw in Leerdam: De Buitens Hof 1

In samenwerking met VABO vastgoed wordt er binnenkort een start gemaakt aan Hof 1 van de Buitens in Leerdam. De Buitens is een woningbouwplan bestaande uit 4 verschillende hoven. Elk hofje heeft een eigen identiteit. Doordat er veel aandacht besteed is aan het inpassen van de woningen in de omgeving  ontstaat een woonwijk waar mensen zich prettig voelen en kunnen genieten van de fraaie woonomgeving. Het plan bestaat uit  verschillende woningtypen en is alles behalve een doorsnee woonwijk.

 

Inmiddels zijn twee hoven gerealiseerd en is het derde hof momenteel in aanbouw. Hof 1 is het laatste hof die het totale plan complementeert. Hof 1 of ook wel Roodhof genoemd kenmerkt zich door een variëteit in vrijstaande woningen.  In materiaalgebruik en kleur vormen ze een eenheid, maar in typologie en detaillering geldt een grote vrijheid. Dit moet leiden tot een gevarieerd beeld, waarbij in zekere mate een tijdloosheid wordt bereikt door verschillende stijlen.

De woningen zijn georiënteerd op het hof. Het hof krijgt hierdoor een karakteristieke rol en zorgt voor eenheid in de openbare ruimte. De woningen op de kop van het hof en aan het uiteinde hebben een extra dimensie en hebben nog meer allure door het volume en de mate van detaillering.

 

Tussen de verschillende hoven wordt een groene, openbare buitenruimte geformeerd. De hoven zijn in elkaar vervlochten, en worden groene gebieden gevormd waar men kan wandelen. Dit gebied wordt ingericht volgens de typische begroeiing in het Lingegebied. Een licht verhoogd smal wandelpad, ruiger gras en wilgenbomen staan gegroepeerd bij elkaar. Het vormt de verbinding tussen de westelijke zijde van Leerdam en Klein Oosterwijk. De parkeerruimte is vooraan in de Heeren van Buitens gesitueerd. Deze ruimte wordt omzoomd door hoge beukenhagen. Het parkeren wordt zo geconcentreerd en draagt bij aan het verkeersluw houden van de Heeren van Buitens.

De woningen zijn op dit moment in de verkoop. Mocht u meer informatie willen hebben over dit project kunt u een bezoek brengen aan de website http://www.debuitens.nl/

Lees meer