JongZeeuw | nieuws
Architect, Architectuur, Architectenburo, Architectenbureau, Lingewaal, Herwijnen, JongZeeuw, Egbert de Jong, Marco de Zeeuw,  restauratie, scholenbouw, woningbouw, verbouw, restauratiearchitect, scholenarchitect, Kuijpers architecten, Herwijnen, Richard den Oudsten, Bart Hardorff, Betuwe, Rivierenland, Gelderland, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam, Tiel, West Betuwe, LHC Betuwe, Light House, nieuwbouw, interieur, ontwerp, tekenbureau, tekenburo, ontwerpbureau, ontwerpburo, Waaldijk, Schetswandeling, schetsgesprek, schetsoverleg, schets, tekening, overleg, interieur, bouwcombinatie De Zeeuw, verbouwing, verbouwen, Vuren,  DNA, DNA in de bouw,  energieneutraal, passief, passief bouwen, ben, pasreg, passief regionaal, KAN gemeente, kan-gemeente, Hellouw Brakel, Dalem, Werkendam, Sleeuwijk, Almkerk, Giessen, Andel, Rijswijk, Poederoijen,  Veen, Aalst, Aalburg, Zuilichem, Gameren, Bruchem, Zaltbommel, Hurwenen, Waardenburg, Haaften, Tuil, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Acquoy, Asperen, Leerdam, Heukelum, Arkel, Deil, Enspijk, Tricht, Geldermalsen, Varik, Ophemert, Dreumel, Meteren, Rossum, Kerkdriel, Ammerzoden, Kerkdriel, Velddriel, Hedel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wadenoijen, Kerk Avezaath, Bergakker, De Eng, De Eng 2, De Eng II, vrije kavels, nota, energienota, energienota nulwoning, energienota 0 woning, energienota loos, duurzaam wonen, BEN woning, vrije kavel specialist, woning specialist, vrijstaande woning specialist, droomhuis, concept woning, bouwen, verbouwen, toegankelijkheid, IVL,
16450
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-16450,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

nieuws

14 APR De Tichel – Groesbeek 2021

 

Mooi gelegen langs de Kloosterstraat, Gooiseweg en Aelbert Cuypweg in Groesbeek. komen 31 energieneutrale koop- en huurwoningen in diverse typen. In De Tichel komen 31 koop en huurwoningen in de volgende woningtypen:

 

• 10 hoek- en tussenwoningen (waaronder 4 huurwoningen)

• 12 twee-onder-één-kapwoningen

• 4 levensloopbestendige patiowoningen

• 5 vrijstaande woningen

 

Energieneutraal wonen. Er is bij het ontwerp van de woningen veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Alle woningen zijn energieneutraal en dat betekent dat ze bij normaal comfort en een normaal leefpatroon over jaar evenveel energie opwekken als verbruiken voor het verwarmen van de woning, voor het verkrijgen van warm tapwater en voor de ventilatie (het ‘gebouw gebonden verbruik’) . Elke woning wordt ook voorzien van een eigen luchtwarmtepomp en voldoende zonnepanelen. Daarnaast worden alle woningen standaard geleverd met vloerverwarming. Met de vloerverwarming geniet je van een zeer aangenaam wooncomfort.

 

 

20 DEC AZEB EVENTS 2020

Hoe creëren we de duurzame gebouwen van de toekomst met hoge energieprestaties en comfort voor de bewoners? Met AZEB! Met de nieuwe AZEB Roadmap lever je de betaalbare nZEB’s die onze samenleving nodig heeft. Het zijn 17 stappen waarmee je het optimum vindt tussen de kosten en de prestaties van het gebouw. Vergeet dat het moeilijk en duur is, want dat is niet. Het EU-project AZEB (affordable zero energy buildings) is klaar; nu kun jij er mee kennismaken om betaalbaar energieneutraal te bouwen. Begin 2020 zijn er 5 events waarin je kennismaakt met AZEB: 3 expertmeetings, het AZEB Slotcongres en de AZEB-cursus. Je kunt nu aanmelden, doe je mee? https://bit.ly/AZEB2020

22 nov Ecowijk de Kiem te Schuytgraaf

Ecowijk De Kiem aan de rand van Arnhem is zo goed als geheel afgerond. De acht twee-onder-één-kapwoningen en twee vrijstaande woningen zijn reeds bewoont en onderdeel geworden van een levendig en gevarieerd straatbeeld waarbij de openbare ruimte langzamerhand een “groene’ kleur krijgt. Wij wensen de bewoners veel woonplezier in de 10 BENG 2015 woningen!

Lees meer

22 nov Update woningbouwplan “de Vieracker” te Malden

Het eerste nieuwbouwproject in Malden zonder gasaansluiting  is in volle aanbouw. Er moet nog wel het één en ander gebeuren maar de ruwbouw van de 20 woningen vordert gestaag. De contouren van de verschillende rijwoningen in zijn omgeving zijn al goed zichtbaar. De toekomstige wadi fungeert momenteel als prima aanvoerroute voor het bouwverkeer en zorgt voor een goede ontsluiting en bevoorrading van het bouwterrein. De toekomstige bewoners moeten nog even geduld hebben om hun woningen in gebruik te nemen maar dat is het wachten meer dan waard.

Lees meer

05 nov Update renovatie vrijstaande woning in Heesselt

De verbouwing van de vrijstaande woning aan de Gerestraat in Heesselt vordert gestaag. De afgelopen periode is het indrukwekkende nieuwe dak met zijn karakteristieke houten spanten aan de voorzijde geplaatst.  De gevelopeningen zijn in de bestaande gevel uitgezet en waar nodig dichtgezet op de plaatsen waar geen ramen aanwezig zullen zijn. Inmiddels is ook een aanzet gedaan aan een deel van de gevelbekleding. De houten red cedar delen van het middenstuk zijn gemonteerd en geven al een mooi beeld van de uitstraling van de woning. Binnenkort zullen de kozijnen samen met de stucwerk buitenschil worden geplaatst. Het exterieur van de woning is dan zo goed als klaar. Intern zullen dan nog wel de nodige werkzaamheden plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en het uiteindelijke resultaat.

Lees meer

24 apr Renovatie vrijstaande woning in Heesselt

Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij de uitdaging gekregen om een jaren ’70 woning in Heesselt geheel te renoveren. Inzet is om de vrijstaande woning energieneutraal op te leveren en het geheel een moderne uitstraling mee te geven. Wel dient er rekening gehouden te worden met de oorspronkelijke woning en bijbehorende geschiedenis. Met het opzetten van de indeling van de woning is rekening gehouden met levensloopbestendigheid, zodat er ook in de toekomst zonder problemen plezierig gewoond kan worden.

De vrijstaande woning is gelegen in een prachtige omgeving, staat ruim op het kavel en heeft een vrije ligging omgeven door weilanden en boomgaarden.

 

De start van de renovatie staat gepland vlak na de bouwvak. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen…

Lees meer