JongZeeuw | vrijstaande woning
Architect, Architectuur, Architectenburo, Architectenbureau, Lingewaal, Herwijnen, JongZeeuw, Egbert de Jong, Marco de Zeeuw,  restauratie, scholenbouw, woningbouw, verbouw, restauratiearchitect, scholenarchitect, Kuijpers architecten, Herwijnen, Richard den Oudsten, Bart Hardorff, Betuwe, Rivierenland, Gelderland, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam, Tiel, West Betuwe, LHC Betuwe, Light House, nieuwbouw, interieur, ontwerp, tekenbureau, tekenburo, ontwerpbureau, ontwerpburo, Waaldijk, Schetswandeling, schetsgesprek, schetsoverleg, schets, tekening, overleg, interieur, bouwcombinatie De Zeeuw, verbouwing, verbouwen, Vuren,  DNA, DNA in de bouw,  energieneutraal, passief, passief bouwen, ben, pasreg, passief regionaal, KAN gemeente, kan-gemeente, Hellouw Brakel, Dalem, Werkendam, Sleeuwijk, Almkerk, Giessen, Andel, Rijswijk, Poederoijen,  Veen, Aalst, Aalburg, Zuilichem, Gameren, Bruchem, Zaltbommel, Hurwenen, Waardenburg, Haaften, Tuil, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Acquoy, Asperen, Leerdam, Heukelum, Arkel, Deil, Enspijk, Tricht, Geldermalsen, Varik, Ophemert, Dreumel, Meteren, Rossum, Kerkdriel, Ammerzoden, Kerkdriel, Velddriel, Hedel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wadenoijen, Kerk Avezaath, Bergakker, De Eng, De Eng 2, De Eng II, vrije kavels, nota, energienota, energienota nulwoning, energienota 0 woning, energienota loos, duurzaam wonen, BEN woning, vrije kavel specialist, woning specialist, vrijstaande woning specialist, droomhuis, concept woning, bouwen, verbouwen, toegankelijkheid, IVL,
17184
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17184,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

vrijstaande woning

te Gorinchem
  • Vrijstaande woning, Gorinchem, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, Gorinchem, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, Gorinchem, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, Gorinchem, JongZeeuw architecten en adviseurs

Over dit project

In het agrarisch landschap realiseren we momenteel een nieuwe woning voor een agrariër nabij het bedrijf. Het wordt een karaktervolle woning welke historisch refereert aan de architectuur van begin jaren vijftig. Een flink hoofdgebouw met lager bijgebouw afgedekt met grote kappen, ruime overstekken en karaktervolle raamvoeringen. De woning is op een ruim perceel gesitueerd met een mooie opgang naar de woning. Hier wordt de bezoeker als het ware omarmd door de woning in een voorhof. De achterzijde van de woning kijkt uit over de landbouwgronden richting dijk het kasteel Loevestein. Daar zijn de woonkamer, keuken en eetkamer gesitueerd. Daar vinden we ook de overkapte veranda.

De woning is levensloopbestendig ontworpen. Dit houd in dat de bewoner op termijn kan kiezen om volledig op de begane grond te leven en is de woning ook vriendelijk gemaakt voor rolstoelgebruik. Kenmerkend voor het gebouw zijn de ruime overstekken van goot en windveren en de detaillering hiervan. Deze zijn met houten klossen gerealiseerd conform de historische detaillering. Dit maakt de woning karaktervol. Veranderingen door energiezuinig uitvoeren het gebouw zijn niet terug te zien in het ontwerp. Dat wil zeker niet zeggen, dat het gebouw niet energiezuinig is uitgevoerd. Het gebouw is goed geïsoleerd en er wordt veel aandacht besteed aan het beperken van de infiltratieverliezen. De overstekken zijn ingezet om de woning in de zomer niet te veel op te laten warmen, terwijl de grote glasvlakken in de winter juist zorg dragen voor opwarming door de zon. De installaties voorzien in warmteterugwinning via de ventilatielucht en gebruik van zonnewarmte. Daarnaast wordt ook een verbinding gemaakt naar het agrarisch bedrijf. Via zonnecollectoren wordt voorzien in stroomopwekking voor bedrijf en woning.

Het gebouw vordert inmiddels met de bouw. We hopen dat begin volgend jaar de woning betrokken kan worden en medio volgend jaar het tuinontwerp gerealiseerd kan worden.

Category
wonen
Tags
Bouwbedrijf P. van Zandwijk, Gorinchem, vrijstaande woning