JongZeeuw | vrijstaande woning
Architect, Architectuur, Architectenburo, Architectenbureau, Lingewaal, Herwijnen, JongZeeuw, Egbert de Jong, Marco de Zeeuw,  restauratie, scholenbouw, woningbouw, verbouw, restauratiearchitect, scholenarchitect, Kuijpers architecten, Herwijnen, Richard den Oudsten, Bart Hardorff, Betuwe, Rivierenland, Gelderland, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam, Tiel, West Betuwe, LHC Betuwe, Light House, nieuwbouw, interieur, ontwerp, tekenbureau, tekenburo, ontwerpbureau, ontwerpburo, Waaldijk, Schetswandeling, schetsgesprek, schetsoverleg, schets, tekening, overleg, interieur, bouwcombinatie De Zeeuw, verbouwing, verbouwen, Vuren,  DNA, DNA in de bouw,  energieneutraal, passief, passief bouwen, ben, pasreg, passief regionaal, KAN gemeente, kan-gemeente, Hellouw Brakel, Dalem, Werkendam, Sleeuwijk, Almkerk, Giessen, Andel, Rijswijk, Poederoijen,  Veen, Aalst, Aalburg, Zuilichem, Gameren, Bruchem, Zaltbommel, Hurwenen, Waardenburg, Haaften, Tuil, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Acquoy, Asperen, Leerdam, Heukelum, Arkel, Deil, Enspijk, Tricht, Geldermalsen, Varik, Ophemert, Dreumel, Meteren, Rossum, Kerkdriel, Ammerzoden, Kerkdriel, Velddriel, Hedel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wadenoijen, Kerk Avezaath, Bergakker, De Eng, De Eng 2, De Eng II, vrije kavels, nota, energienota, energienota nulwoning, energienota 0 woning, energienota loos, duurzaam wonen, BEN woning, vrije kavel specialist, woning specialist, vrijstaande woning specialist, droomhuis, concept woning, bouwen, verbouwen, toegankelijkheid, IVL,
17198
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17198,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

vrijstaande woning

te Dalem
  • Vrijstaande woning, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, JongZeeuw architecten en adviseurs
  • Vrijstaande woning, JongZeeuw architecten en adviseurs

Over dit project

Langs het (historische) dijkenlint van Dalem is de laatste jaren veel veranderd. Er is veel herbouw gepleegd met afwisselend zeer moderne en historiserende architectuur. Het geeft een afwisselend beeld en is een weergave van de diversiteit van het wonen zoals deze hedentendage beleeft wil worden door bewoners. Onze opdrachtgever wenste een herbouw van zijn bestaande woning, waarbij aansluiting gezocht werd naar het historische karakter langs de dijk. Met name doordat de woning verder van de dijk is gelegen op een groot, groen perceel was dit ook goed voorstelbaar. De keuze voor een woning met een schuin dak was zonder meer een voorwaarde, mede ook doordat de woning een diep is gelegen en daardoor in het dak een vijfde gevel kent vanaf de dijk.

Referentie voor het ontwerp zijn de oude boerderijen uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Een karaktervolle boerenbehuizing met voorkamer, opkamer en achterhuis. Er is met het ontwerp veel aandacht besteed aan het gebruiken van de hoogteverschillen vanuit het perceel. Een hoge opkamer uitkijkend op de privé tuin, de keuken met balkon aansluitend op de tuin via trapjes de het lager gelegen achterhuis aansluitend op het achtererf.

Opdrachtgever realiseert de herbouw in eigen beheer. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan een duurzame energieopwekking. Goede isolatie en infiltratiebeperking wordt aangevuld met een verwarmingssysteem op basis van een houtvergasser met groot boilervat voor verwarming en warmtapwater.

Category
energiezuinig bouwen, wonen
Tags
Dalem, vrijstaande woning